Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj s patlidžanom i tikvicama

Ratatuj s patlidžanom i tikvicama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Ratatuj s patlidžanom i tikvicama
Fotografije: Jivka Georgieva
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Francuske đakonije za poštovaoce dobre hrane"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 4 komada
  • luk - 1 veća glavica
  • paprike - 1 zelena + 1 crvenna
  • beli luk - 1 čen
  • ulje
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • bosiljak
  • origano
  • nana
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i tikvice se oljušte i iseku na veće kocke ili ako su dovoljho tanke, na krugove ili polukrgugove. Isečene patlidžan se dobro posoli i ostavi da se ocedi od gorkog soka.

Paprike i paradjz se iseku na kockice. Luk i beli luk - na sitno.

U šerpu se stavi paradajz da mu ispari voda. Kad se to desi sklanja se s ringle.

U šerpi se prorpži beli luk, nakon toga se dodaju i luk i paprika. Kad se proprže i omekšaju dodaju se i tikvice i patlidžan.

Proprže se i oni i dodaje se paradajz, začini i još malo ulja. Promeša se dobro. Kuva se dok potpuno ne bude gotovo svo povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: