Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Seosko jelo sa patlidžanom

Seosko jelo sa patlidžanom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Seosko jelo sa patlidžanom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Obavezno kriške mekog seoskog hleba, kojima ćete umakati u ovu đakoniju"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • tikvice - 3 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • mladi luk - 1 veza
  • paprika - 2 - 3 komada, crvene
  • paradajz - 3 komada
  • šargarepe - 2 komada
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike i patlidžane ispecite, oljuštite i naseckajte na srednje velike komade.

Crni i mladi luk naseckajte na krupno, a tikvice, šargarepu i paradjz narendajte na krupno.

U šerpi upržite crni luk. U njega dodajte šargarepu i upržite je oko 2 minuta.

Nakon toga dodajte tikvice i mladi luk, a nakon 2 minuta paradajz, paprike i plavi patlidžan.

Ostavite jelo da se krčka. Na kraju posolite i servirajte sa sitno naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: