Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Pržene tikvice sa sirćetom i belim lukom

Pržene tikvice sa sirćetom i belim lukom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Pržene tikvice sa sirćetom i belim lukom
Fotografije: Albena Asenova
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Meze za rakiju"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • ulje
  • sirće
  • so
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvicu. Nema potrebe da je ljuštite, samo je nasecite na kolutove debljine 1-2 cm.

U tiganj stavite oko 1 prsta ulja i stavite na vatru da se ugreje.

Kada je ulje zagrejano, poređajte jedan red tikvica. Treba da budu pokrivene uljem. Kada su tikvice pržene, izvadite ih i ponovite postupak sa ostalim tikvicama, dok ih sve ne ispržite.

Ispržene tikvice posolite po ukusu i promešajte ih da se jedanko posole. Naseckajte čen belog luka i dodajte ga u tikvice.

Tikvice prelijte sirćetom po ukusu i ponovo ih promešajte. Po želji, možete dodati mirođiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: