bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pečena Riba»Pečena bela riba ispod folije

Pečena bela riba ispod folije

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
688
371
Pečena bela riba ispod folije
Fotografije: Daniela Ruseva
14/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
"Sa mladim belim lukom i mnogo ljubavi - ovako se priprema najukusnija bela riba"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu ribu posolite i dodajte biber, a nakon toga je poređajte u pleh, čije ste dno premazali maslinovim uljem.

Na svaku ribu stavite po nekoliko kolutova crnog luka i 2-3 koluta limuna. Pre toga, na leđima riba možete napraviti po nekoliko zareza. U zareze ulijte maslinovo ulje.

Pospite mirođijom i stavite po jedan kolut paradajza. Umotejte folijom i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 20 minuta.

Nakon toga, skinite foliju i ostavite ribu još malo u rerni, uz prelivanje ribe sokom iz pleha. Pre posluženja, pospite naseckanim mladim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: