Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečena bela riba ispod folije

Pečena bela riba ispod folije

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Pečena bela riba ispod folije
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Sa mladim belim lukom i mnogo ljubavi - ovako se priprema najukusnija bela riba"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 3 komada
  • luk - 3 glavice
  • limun - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • mladi beli luk - 2 struka
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu ribu posolite i dodajte biber, a nakon toga je poređajte u pleh, čije ste dno premazali maslinovim uljem.

Na svaku ribu stavite po nekoliko kolutova crnog luka i 2-3 koluta limuna. Pre toga, na leđima riba možete napraviti po nekoliko zareza. U zareze ulijte maslinovo ulje.

Pospite mirođijom i stavite po jedan kolut paradajza. Umotejte folijom i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 20 minuta.

Nakon toga, skinite foliju i ostavite ribu još malo u rerni, uz prelivanje ribe sokom iz pleha. Pre posluženja, pospite naseckanim mladim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti