Teleći jezik u sosu od vina

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
19/07/2017
"Neverovatan delikates koji će vas ostaviti bez reči "
Priprema2 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno47 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 133
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jezik stavite u posudu sa poklopcem, pa dodajte krupno iseckan luk, karanfilić i lovorov list.

Prelijte belim vinom, u koje ste dodali malo soli i bibera. Dodajte vodu, tako da voda pokrije jezik, poklopite i kuvajte 5 minuta - u mikrotalanoj na 100% , a zatim 40 minuta na 50%.

Jezik izvadite iz posude. Kada se ohladi, ogulite i isecite na komade.

Prelijte ga sosom od tečosti u kojoj se kuvao pomešane sa pavlakom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar