Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kanelone sa mlevenim mesom i topljenim sirom

Kanelone sa mlevenim mesom i topljenim sirom

DariatiDariati
Šegrt
26919012
Kanelone sa mlevenim mesom i topljenim sirom
Fotografije: Dariati
2 / 4
26/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Da li znate šta se dobija kad se pomeša najbolje iz italijanske i bugarske kuhinje? Dobija se dosta ukusno jelo na tanjiru"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 300 g
  • paradajz sos - 500 ml
  • topljeni sir - 3 - 4 komada, trouglovi
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 00 g
  • so - po ukusu
  • čubar
  • biber
  • krem supa - 1 komad, gotova, od pečuraka
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstajte iseckan luk i izdrobljeno mleveno meso 5 minuta. Dodajte paradajz pire i pržite još dva minuta.

Stavite iseckani topljeni sir, izmrvljen kravlji sir i pola kačkavalja, koji se renda. Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sa ovom smesom punite kanelone.

Oni se ne obrađuju prethodno. Ređajte ih u odgovarajući pleh i prelivate sa krem supom rastvorenom u 500 ml vode.

Izrenda se druga polovina kačkavalja i prekriva folijom. Kad kanelone upiju tečnost, skinite foliju i ostavite da se kačkavalj zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: