Pileće šnicle sa papirkama i lukom

28/07/2017
"Ne preporučuje se, nego je obavezno da se servira sa čašom belog vina "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano194
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike, luk i beli luk. Isecite paprike na trakice, luk na tanke krugove, i beli luk sitno.

Istanjite pileći file, ispod folije ga lagano izlupate oklagijom ili nečim drugim. Pospite solju i biberom.

Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom i velikom tiganju. Izdinstajte pileće šnicle po 3-4 minuta sa svih strana. Izvadite ih i prekrijte folijom.

Izdinstajte iseckani luk, paprike i beli luk dok ne omekša, oko 15 minuta, mešajte. Dodajte pileće šnicle, sipajte bujon i poklopite. Dinstajte još 15 minuta.

Servirajte sa pirinčem ili prilogom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar