Način pripreme
Šećer za karamelizovanje stavite u posudu na ringlu zajedno sa 1 kašikom vode.
Mešajte dok se ne karamelizuje, ali da ne pregori, da ne bi karamel bio gorak. Raspodelite karamel po dnu čaša.
Umutite jaja sa šećerom i pomešajte s toplim mlekom (mleko ne treba da je vrelo, prst treba da izdrži toplotu). Dodajte vanilu i rasporedite smesu u posudice.
Poređajte posudice u duboku posudu za pečenje, dolijte vodu do malo iznad njihove sredine i stavite da se peče u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.
Temperatura rerne ne treba da je velika i voda ne treba da kipi jer će krem karamel postati šupljikav.
Servirajte krem karamel ohlađen i okrenut na odgovarajući tanjir. Preko krem karamela stavite kuglu sladoleda, ukrasite svežim trešnjama, listićima mente i po želji prelijte topingom.