Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileći želuci sa listom vinove loze

Pileći želuci sa listom vinove loze

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Pileći želuci sa listom vinove loze2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ukusne ideje iz bakine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mladi luk - 5 - 6 strukova
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • mirođija - 1/2 veze
  • pileći želuci - 15 komada (ili pileće belo meso)
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike
  • listovi vinove loze - 20 - 30 komada
  • masnoća - 30 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte želuce i naseckajte ih na male komade.

Luk i beli luk naseckajte i izdinstajte. Kada omekšaju, dodajte želudce, prodinstajte još malo i stavite alevu papriku i začine.

Listove vinove loze prelijte vrućom vodom, a zatim ih naseckajte i dodajte u jelo. Dolijte bujon i ostavite da se kuva 20 minuta. Nakon toga sipajte paradajz pire rastvoren sa malo vode i brašnom.

Promešajte i kuvajte 5 minuta, da se sos zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: