Punjeni svinjski vrat

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Punjeni svinjski vrat
Fotografije: Stela Grigorova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
8
"Izuzetno ukusno i efektno jelo, koje možete pripremiti gostima za specijalne prilike ili tek onako, da ugodite voljenim ljudima!"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 2 kg
  • so
  • biber
  • vino - 1 - 2 kašike
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • pečurke - 300 g
  • crni luk - 1 mala glavica
  • slanina - 150 g
  • peršun - nekoliko grana
  • ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Komad svinjskog vrata isecite oštrim nožem - od celog komada napravite jedan veliki list. Posolite meso sa svih strana, dodajte biber, smrvljeni beli luk i premažite ga vinom.

Dok meso odmara, upržite sitno iseckanu slaninu, luk i pečurke. Čim bude gotovo, začinite smesu.

Rasporedite nadev po dužini mesa i umotajte rolat, koji vežete konopcem.

Ugrejte ulje i zapržite meso sa svih strana, samo da dobije koricu, kako bi ostalo sočno tokom pečenja.

Ispecite punjeni svinjski vrat u nauljenom plehu. Poslužite ga sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
extra
24.03.2022 13:49