Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa karamel sosom

Čizkejk sa karamel sosom

ralitsaralitsa
Početnik
81
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Pravo umetničko delo za ljubitelje čizkejka i raskošnih deserata"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • keks - 250 g, sa kakaom
  • maslac - 125 g
  • za fil
  • krem sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • smeđi šećer - 200 g
  • vanila - 2 komada
  • za karamel sos
  • pavlaka - 100 ml, slatka
  • šećer - 150 g
  • malac - 50 g
  • za dekoraciju
  • bombone - tofifi ili druge od karamele
  • čokolada - rastopljena
* merne jedinice

Način pripreme

Osnova: Sameljemo keks u multipraktiku, rastopimo maslac, prelivamo keks njime i dobro promešamo. Sipamo ih u kalup sa pokretnim dnom (ja sam koristila 22 cm) i pritiskamo. Stavljamo u frižider, dok pripremamo krem.

Krem: Umutimo krem sir. U njega dodajemo šećer i na kraju kiselu pavlaku.

Karamel sos: U šerpu sipamo šećer i počinjemo postepeno da ga ugrevamo, mešamo. Kad se rastopi i dobrije narandžasto-braon boju dodajemo maslac. Mešamo dok se maslac ne rastopi, nakon toga skidamo šerpu sa ringle i sipamo pavlaku i mešamo neprestano.

Kad smesa postane homogena, sipamo gotov karamel u teglu ili šolju. Imajte u vidu da mnogo zgusne.

Sastavljamo čizkejk tako što preko kore od keksa dodajemo krem, ostavljamo u frižideru da se stegne 30 minuta i sipamo karamel sos. Za dekoraciju poređamo nekiko tofifi bombona i posipamo mlečnom čokoladom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: