Način pripreme
Stavite jaja u posudu i umutite, dodajte mrvljeni sir i ulje. Stavite prašak za pecivo u kiselo mleko i promešaje i njega dodajte u posudu.
Razvucite kore na to, uzmite jednu koru, namažite maslacem, preko nje stavite drugu koru, ponovo namažite maslacem, stavite treću, ponovo namažite i na kraju četvrtu.
Pospite od nadeva ravnomerno i uvijte u rolat po dužini kora. Isecite rolat na komade debljine oko 5 cm i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, ispravite ih da izgledaju kao panjići. Na isti način uradite sa ostalim korama.
Pripremite preliv tako što pomešate jaje sa brašnom i svežim mlekom. Sa tom smesom prelijte svaki panjić, uzimajte kašikom i stavljajte preko svakog. Na kraju ako ostane smese rasporedite preko svih.
Pitu pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu boju.