Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita panjići

Pita panjići

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pita panjići
Fotografije: Sia Ribagina
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Pripremili smo vam jednu neverovatnu pitu sa sočnim nadevom i prelivom - pripremljena po top receptu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • sir - 400 g
  • kiselo mleko - 150 g
  • ulje - 50 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za preliv
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 350 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • za premazivanje
  • maslac - 50 g, rastopljen
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite jaja u posudu i umutite, dodajte mrvljeni sir i ulje. Stavite prašak za pecivo u kiselo mleko i promešaje i njega dodajte u posudu.

Razvucite kore na to, uzmite jednu koru, namažite maslacem, preko nje stavite drugu koru, ponovo namažite maslacem, stavite treću, ponovo namažite i na kraju četvrtu.

Pospite od nadeva ravnomerno i uvijte u rolat po dužini kora. Isecite rolat na komade debljine oko 5 cm i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, ispravite ih da izgledaju kao panjići. Na isti način uradite sa ostalim korama.

Pripremite preliv tako što pomešate jaje sa brašnom i svežim mlekom. Sa tom smesom prelijte svaki panjić, uzimajte kašikom i stavljajte preko svakog. Na kraju ako ostane smese rasporedite preko svih.

Pitu pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: