Način pripreme
Svi sastojci za nadev se pomešaju i dobro promešaju. Uzima se emajliran ili aluminijumski pleh sa prečnika 30 cm. Namaže se uljem.
Posipa se sa 2-3 supene kašike od nadeva svuda u plehu. Stavlja se kora, koja se gužva po krajevima da se popuni pleh.
Posipa se nadevom, ponovo 2-3 supene kašike. Tako se radi sa još dve kore. Na treću se osim nadeva stavlja i mrvljeni sir. Količina sira je po želji.
Na isti način se radi i sa preostalim korama.
Ovako poređana pita se seče ili na kvadrate ili kao torta, kao što je u mom slučaju. Preliv se umuti i poliva se pita svuda, krajevi se lagano pritisnu viljuškom.
Stavljaju se komadići maslaca i pita je gotova za pečenje. Stavlja se u hladnu rernu, koja se uključuje na 180 stepeni sa ventilatorom.
Gotova pita se okreće i nakon 15-20 minuta je gotova za jelo. Bude vazdušasta, mekana i ukusna!