Pohovani morski puževi - rapani

18/08/2017
"Da li je potrebno da vam kažemo, da od ovog nećete naći ukusnije meze uz pivo, koliko god tražili?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • rapani - 1 kg /mesnati deo morskog puža/
  • brašno - za pohovanje
  • jaja - 4 komada
  • pivo - 200 ml
  • so
  • biber
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Ako puževi nisu očišćene od ljušture, oštrim nožem treba da izvadite mesnati deo.

Operu se, stavljaju u šerpu sa vodom da se kuvaju, oko 15 minuta, ne više, zato što će biti žilavi. Ako je mesnati deo veliki, možete ga iseći na dva dela nožem.

Za pohovanje: Umutite jaja sa pivom i brašnom dok se ne dobije gusta kaša, kao retko testo za kolač.

Svako parče mesa uzimamo viljuškom i potapamo u smesu za pohovanje, nakon toga stavljamo u tiganj sa ugrejnim uljem.

Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Gotove pohovane rapane možete začiniti solju po ukusu, biberom i sokom od limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar