bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tradicionalna Šakšuka

Tradicionalna Šakšuka

Maria KostoffMaria Kostoff
Početnik
772
Tradicionalna Šakšuka1 / 2
19/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Volite paradajz? Ovo nestandardno jelo sa paradajzom, paprikama i jajima, nije samo jednostavno, nego je i neverovanto ukusno!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • paradajz - 6 komada oljušten i iseckan
  • paprika - 2 komada
  • aleva paprika - 1/4 kašičice
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i izdinstajte iseckan luk, beli luk i papriku. Pržite oko 10 minuta dok ne omekšaju.

Dodajte paradajz, alevu papriku, biber, so. Dinstajte još 5-7 minuta, dok paradajz ne omekša.

Razbijte jaja preko smese u tiganju, poklopite i ostavite na tihoj vatri 4-5 minuta dok jaja ne budu gotova.

Po želji servirajte sa zelenom salatom, pogačama bez kvasca ili salatom od sveže šargarepe i avokada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: