Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Supa od domaćeg pileta sa kurkumom

Supa od domaćeg pileta sa kurkumom

Supa od domaćeg pileta sa kurkumom
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ništa nije tako ukusno, kao domaća vruća supa u hladnom jesenjem danu!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 - 3 komada
  • rezanci - 1 šaka
  • so - po ukusu
  • biber
  • kurkuma - 1 ravna kašičica
  • peršun - 1 vezica
  • paradajz - 1 komad
  • zaprška
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite komade piletine, na kockice nasečeni krompir, šargarepu i luk. Vezu peršuna vežite koncem i spustite u šerpu. Dolijte toplu vodu i stavite na vatru da se kuva sa malo soli.

Penu skidajte rešetkastom kašikom. Skuvano meso izvadite i odvojite od kostiju, a peršun izvadite, jer je on već pustio aromu.

Vratite šerpu na vatru sa mesom i povrćem. Dodajte rezance, sitno naseckan paradajz i kuvajte još 10 minuta. Sipajte kurkumu, dodajte biber i so po ukusu.

Žumance umutite sa svežim mlekom i sipajte smesu u tankom mlazu u supu, uz neprestano mešanje. Isključite vatru i supa je gotova. Pileću supu poslužite sa sitno naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti