Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa kiseljakom

Jagnjeća čorba sa kiseljakom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Jagnjeća čorba sa kiseljakom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Nećete verovati koliko je ukusna - probajte je i samo nju ćete hteti da jedete"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g (bela džigerica i srce)
  • kiseljak - 1 vezica
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • fida - 1 šaka
  • šargarepa - 1 kom.
  • peršun - 3 - 4 kašike naseckanog
  • jaja - 1 kom.
  • kiselo mleko - 200 ml
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice dobro oprati i kuvati ih u posoljenoj vodi, oko 40 minuta.

Povremeno uklanjati penu. Gotove iznutrice izvaditi i sitno ih naseći. Bujon procediti i sačuvati ga. U međuvremenu luk i šargarepu sitno naseckati.

Zagrejati maslinovo ulje, pa u njemu na kratko upržiti luk i šargarepu (dok ne omekšaju). Dodati usitnjene iznutrice. Kuvati oko 5 minuta, pa dodati i proceđen bujon.

Supu ostaviti da vri oko 15 minuta, pa dodati prethodno naseckane kiseljak i peršun. Dobro promešati. Nakon 5 minuta kuvanja, dodati i fidu.

Kuvati još 10 minuta, pa na kraju napraviti zapršku od umućenog jaja, brašna i kiselog mleka. Skloniti sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: