Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjetina na marokanski način na kuskusu

Jagnjetina na marokanski način na kuskusu

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Jagnjetina na marokanski način na kuskusu
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Zaboravite na jagnjetinu po bakinom receptu - ovaj put iznenadite goste na Uskrs sa ovom jedinstvenom jagnjetinom na marokanski način!"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 600 g, bez kostiju od buta
  • crvena paprika - 1 komad
  • mladi luk - 1 veza
  • šargarepa - 2 komada
  • kuskus - 200 g
  • bujon od povrća - 550 ml
  • ras el hanut - 3 kašičice
  • biber - po ukusu
  • maslac - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Začin ras el hanut je gotov miks kupljen u arapskoj prodavnici.

Jagnjetinu isecite na zalogaje i začinite solju.

Ugrejte maslinovo ulje i 1 supenu kašiku maslaca u tiganju na umerenoj temperaturi. Propržite jagnjetinu i mešajte periodično oko 15 minuta.

U međuvremenu očistite i isecite povrće na male komade. Dodajte ih u jagnjetinu i promešajte. Pržite oko 10 minuta ili dok ne omekša povrće.

Dodajte 2 kašičice začina ras el hanut i biber, lepo promešajte i prebacite jelo u đuvečaru ili drugu posudu. Prelijte sa 250 ml bujona od povrća i pecite u rerni na 160 stepeni poklopljeno, oko 1 sat.

Kad prođe vreme, skinite poklopac i pecite još 15 minuta.

U međuvremenu napravite kuskus, tako što ga u maloj kaseroli prelijete sa 300 ml bujona od povrća i dodate drugu kašičicu začina ras el hanut.

Kuvajte na umerenoj temperaturi dok kuskus ne upije tečnost. Periodično mešajte. Kad bude gotovo (probajte neko zrno) dodajte 1 supenu kašiku maslaca i lepo promešajte.

Jagnjetinu sa povrćem servirajte preko gotovog kuskusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: