Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom
Бял зрял боб по селски с наденица
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast Pasulj»Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom

Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Početnik
220983821
Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom
Fotografije: Zoritsa
1 / 2
14/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Toliko je ukusan, da će čak i oni koji nisu ljubitelji pasulja da jedu još"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g, zreo, beli
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, crveni
  • paradajz - 1 komad, zeleni
  • paprike - 2 komada, crvene
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • nana - 4 - 5 listića
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • kobasica - 200 g, kuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo litar vode na vatru da provri. Operemo pasulj i stavljamo ga u vrelu vodu, dodajemo i 1 kašičicu šećera, da se brže skuva. Ostavljamo ga da vri oko 30 minuta, nakon toga prosipamo prvu vodu i umesto nje sipamo drugu čistu. toplu vodu oko litar i po.

Isečemo na sitno luk, a šargarepu na kocke i dodamo ih u pasulj. Ostavljamo tako da vri oko 30 minuta. U odvojenu posudu stavljamo brašno, alevu papriku i malo hladne vode. Mutimo dobro da dobijemo glatku kašu, nakon čega je sipamo u vreli pasulj.

Ispečemo dve crvene paprike, oljuštimo ih i isečemo na sitne parčiće. Isto tako isečemo na sitno i crveni i zeleni paradajz. Dodajemo ih u pasulj i ostavljamo da se kuvaju još 30 minuta. Na kraju dodajemo ulje, nanu isečenu na sitno, so po ukusu i kobasicu isečenu na krugove.

Kuvamo još 10 minuta, sklanjamo sa ringle i serviramo toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: