Sunčana turšija sa zelenim paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
18/09/2017
"Sakupite sunce i energiju leta u ovoj sunčanoj turšiji sa zelenim paradajzom!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano387
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 1 kg
  • šargarepa - 250 g
  • celer - 2 struka
  • za marinadu
  • so - 3 kašike
  • šećer - 4 kašike
  • sirće - 18 kašika
  • aspirin - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite zeleni paradajz, izbušite ga većom iglom i poređajte u trolitarsku teglu zajedno sa očišćenim šargarepama, strukovima celera i čenovima belog luka.

Napravite marinadu od soli, šećera i sirćeta i prelijte povrće u tegli. Dodajte aspirine i nalijte vodom do vrha. Zatvorite čvrsto i okrenite poklopcem na dole na jedan dan.

Sledećih dana mućkajte teglu svaki dan dok se aspirin, šećer i so potpuno ne rastvore.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar