Način pripreme
Priprema se krem tako što se sipa sveže mleko i šećer u kaserolu i ugreva se na vatri.
Žumanca se umute sa brašnom i 3-4 supene kašike svežeg mleka, da se dobije kaša. Sipa se u vrelo mleko i meša žicom dok se ne zgusne na umerenoj vatri, da ne zagori.
Skida se sa vatre i sipa u špric sa nastavkom i ostavlja se da se ohladi. Jaja se mikserom umute sa šećerom, dodaje se ulje, vanilu, kakao i na kraju brašno sa praškom za pecivo.
Dobro promešamo i sipamo u pleh, obložen papirom za pečenje, prečnika 25-26 cm. Špricem se oblikuje spirala od polovine krema, počinje se od sredine ka kraju testa.
Pečemo 3-4 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne podigne i vadimo. Ponavljamo spiralu sa preostalim kremom i pečemo dok ne bude gotovo. Po želji možete posuti sa malo šećera u prahu, ali i ovako je ukusno.
Savet: Nemojte žuriti kao ja da sečete topao kolač, krem se nije stegao. Jede se hladan uz šolju kafe, da bi bilo raskošno!