Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Posni papirkaš u tiganju

Posni papirkaš u tiganju

Vanya StoichevaVanya Stoicheva
Pomoćnik kuvara
216181
Posni papirkaš u tiganju
Fotografije: Vanya Stoicheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako vam se toliko ne sviđa sto je bez mesa, možete iseckati nešto tanko sa strane"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada srednje veličine
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 10 komada, sitniji
  • paradajz - 2 komada
  • pečurke - 4 komada
  • so
  • peršun
  • beli luk - čenovi
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju ugrevamo ulje.

Patlidžan se oljušti i iseče na kockice. Dinstamo se. Za to vreme isečemo šargarepu na kockice i pečurke i posle i njih dodajemo.

Oljuštimo krompire i stavljamo ih cele.

Pasiramo paradajz, pripremamo čenove belog luka, neoljuštenog, dodajemo sve i sipamo još 200 ml vode. Kuvamo na vatri dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: