Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec punjen pečurkama i pirinčem

Zec punjen pečurkama i pirinčem

Vanya StoichevaVanya Stoicheva
Pomoćnik kuvara
216181
Zec punjen pečurkama i pirinčem
Fotografije: Vanya Stoicheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
15
"Toliko krhko izgleda da već otvaramo flašu belog vina"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • pivo - 1 šolja
  • pirinač - pola šolje
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepe, pečurke i pirinač se proprže deset minuta u tiganju, dodaje se jedna šolja vode, so i kuva se još 5 minuta.

Zec se puni ovim nadevom i zašiva se. Maže se dobro preko celog tela uljem i utrljava se aleva paprika.

Preliva se šoljom piva i šoljom vode i sipa se u posudu u kojoj će da se peče. Uvija se u foliju i peče se 3 sata na 220 stepeni, i ne dira se.

Pet minuta pre isteka trećeg sata, proverava se, ako se odvaja meso od kosti isključuje se i vadi iz rerne nakon 5 minuta, da se ne isuši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: