Turske poače sa sirom

05/10/2017
"Evo ih i poznate turske poače, ali u aromatičnijom verziji sa sirom. Jedite i neka vam je slatko "
Priprema120 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno145 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 351
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 100 g
  • voda - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 7 g, suv
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • za nadev
  • sir - mrvljeni (oko 100 g)
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna i preostalih sastojaka se zamesi testo - srednje meko. Kvasac se pomeša sa brašnom. Gotovo testo se ostavlja da nadođe jedan sat. Nakon toga se od njega oblikuju loptice - 24 komada.

Ostavljamo pokrivene 15 minuta. Nakon toga se uzima loptica, rukama se razvija mala kora. Ona se premaže uljem i u sredinu se stavlja sir, oko 1 kašičica.

Kora se lepo zatvara i uz pomoć dlanova se oblikuje loptica. Tako oblikovane loptice se stavljaju u pleh od rerne, obložen paprom za pečenje, na dovljnom rastojanju jedna od druge.

Tako se ostavljaju na toplom 15 minuta, pokrivene, posle toga se premažu umućenim žumancem.

Stavljaju se u hladnu rernu, koja se uključuje na 170 stepeni sa ventilatorom. Gotove su nakon 25-30 minuta, dobili su lepu boju. Serviraju se tople sa jogurstom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar