Način pripreme
Prosejemo brašno. Kvasac dobro razmutimo u vodi. Vodu pre toga malo ugrejemo. U vodu stavljamo kvasac i šećer. Pravimo udubljenje u brašnu i sstavljamo vodu sa kvascem. U udubljenje stavljamo i prstohvat soli i kašičicu ulja.
Zamesimo testo na brašnom posutoj radnoj površini. Kad zamesimo testo stavljamo ga u namazanu posudu na toplom da dobro nadođe oko 2 sata. Testo nadođe i obim mu bude veliki. U malu posudu stavljamo ulje.
Sipamo ulje u tiganj na vatru. Kad se ulje ugreje kidamo od testa masnim rukama i razvlačimo parče i pravimo krug. Palac treba da ide ka spoljašnjoj strani. Pržimo u ulju.
Kad se isprže stavljamo ih na tanjir i dok su još tople posipamo šećeom u prahu. Neka vam je slatko! Jedemo sa jogurtom ili domaćim kompotom.