Način pripreme
U posudi za mešenje testa se pomešaju kvasac i šećer, preliva se svežim mlekom i promeša. Sačekamo 2-3 minuta da se akivira kvasac. Posle se dodaje belance, so i brašno. Zamesi se meko testo koje se ne lepi. Na kraju se dodaje maslac. Ponovo se mesi dok testo ne upije maslac.
Nakon toga se podeli na dva jednaka dela. U jedan deo se dodaje kakao i ponovo se mesi.
U drugi deo testa se dodaje 2-3 supene kašike brašna i mesi se. Pokrivaju se krpom i ostavljaju da nadođu 20 minuta.
Posle se belo testo razvuče na tanku pravougaonu koru. Takođe se pravi i testo od kakaoa. Stavlja se jedno preko drugo, bel testo treba da bude odozgo. Uvija se u rolat.
Rolat se prebacuje u pleh, prethodno namazan i posut brašnom ili u kalup za milibrot. Pokriva se aluminijumskom folijom i ostavlja se da nadođe još 30 minuta.
Posle se namaže obilno žumancem i posipa šećerom.
Peče se u ugrejanoj rerni na 180.
Komentari