Čorba od kiselog mleka i špargli

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18922
14/10/2017
"Raskošna kombinacija ukusa i aroma, koja će vas osvojiti na prvu kašiku "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano527
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 750 g
  • voda - 750 ml
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • špargla - 400 g
  • crni luk - 1 glavica
  • pirinač - 150 g
  • maslac - 40 g
  • zeleni začini - 2 supene kašike (peršun, nana, mirođija, korijander)
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte kiselo mleko sa vodom i umutite jaje sa brašnom. Posle toga ih promešajte zajedno dok ne dobijete homogenu smesu.

Ostavite pirinač da se skuva u slanoj vodi. Naseckajte luk na sitno a špargle na komade.

Zagrejte maslac i u njemu upržite luk dok ne omekša.

U duboku šerpu stavite mlečnu smesu i počnite da je zagrevate na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Dodajte redom skuvani pirinač, zatim luk, špargle i na kraju zelene začine.

Posolite po ukusu. Ostavite čorbu da prokuva, uz neprestano mešanje. Čim počne da ključa, skinite je sa vatre.

Čorbu možete poslužiti i toplu i hladnu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar