Kiseli kupus sa pirinčem i prelivom od kisele pavlake

18/10/2017
"Neke od najjednostavnijih stvari su najukusnije..."
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano350
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 komad, mala
  • pirinač - 280 g
  • prazliluk - 2 struka
  • luk - 1/2 glavice
  • paradajz - 1 komad, zreo
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 2 - 3 zrna
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica, krupnije samlevena (ljuta ili normalna)
  • so
  • ulje 80 ml
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kisela pavlaka - 300 g
  • so
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i praziluk i pržite u ugrejanom ulju na srednjoj vatri;

2. Za to vreme isecite glavicu kupusa na tanke trakice, a pirinač dobro operite tekućim vodom da se skine skrob;

3. Izrendajte paradajz i dodajte u meni luk i praziluk. Pržite još 2-3 minuta i dodajte pirinač. Mešajte oko 2 minuta i stavite kupus i začine;

4. Sipajte 2 šolje vode i pojačajte vatru. Čim tečnost ispari prebacite u pleh i stavite još 2 šolje vode (ako volite mekan pirinač i da nabubri, možete dodati više tečnosti.)

5. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni, dok ne ostane na masti (oko 20 minuta);

6. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i solju i sa ovom smesom prelijte jelo. Pecite na kratko.

7. Servirajte posuto svežim, iseckanim peršunom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar