Pirinač sa belim vinom u mikrotalasnoj peći

23/10/2017
"Ukusne i jednostavne ideje za gladne "
Kuvanje21 min.
Ukupno21 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano291
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka i dinsta u maslacu 1-1 i 1/2 minuta na 100% jačine mikrotalasne.

Dodaje se pirinač i dinsta još 2 minuta na 100%. Preliva se bujonom i biberom i kuva 3-3 1/2 minuta na 100 %, a nakon toga 12-14 minuta na 50 %.

Promeša se 5-6 puta, svaki put se dosipa po malo vina. Posoli se, dodaje se mrvljeni sir i odstoji 10 minuta, pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar