Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Lignje punjene pirinčem

Lignje punjene pirinčem

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Lignje punjene pirinčem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Ako ste obožavaoci mediteranskog uksa, došli ste na pravo mesto. Danas ćemo pripremiti neodoljive, punjene lignje"

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja, kuvan
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1/2 šolje
  • paradajz - 3 zrela
  • peršun - iseckan
  • crno vino - 1/3 šolje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Lignje se očiste, sačuvaju se samo pipci i telo.

Ugrejte ulje i propržite luk sa sitno iseckanim pipcima.

Dodajte mleveni paradajz, vino, peršun, so, biber i pirinač.

Kuvajte tako dok ne ispari višak tečnosti, nakon toga punite lignje.

Poređajte ih u namazan pleh i stavite da se peku oko 1 sat u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: