Način pripreme
Isecite slaninu na žilijen i propržite. Izvadite je na tanjir, a u isti tiganj sipajte maslinovo ulje ili ulje i propržite krupnije isečeno meso. Kad se proprži izvadite ga na tanjir. Sipajte malo masti u tiganj i propržite luk, isečen na polumesec i šargarepu.
Nakon nekoliko minuta vratite slaninu i meso u tiganj. Sipajte bujon, vino, paradajz pire i začine. Jelo ostavite da vri 10-15 minuta. Nakon toga poklopite i stavite u rernu na 190-200 stepeni oko 2 sata. Ako je potrebno za vreme kuvanja možete dolivati vodu.
Nakon dva sata izvadite jelo iz rerne i u njega dodajte luk i pečurke, isečene na polumesec. Sipajte još malo bujona ili vode i vratite ponovo u rernu na još 35-40 minuta.
Izvadite iz rerne i pospite sitno iseckanim peršunom. Servirajte sa kuvanom pastom ili krompir pireom.