Teletina na burgundski način

04/11/2017
"Ne gledajte našu porciju, ratovi su počinjali i za manje!"
Priprema20 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno180 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano688
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na žilijen i propržite. Izvadite je na tanjir, a u isti tiganj sipajte maslinovo ulje ili ulje i propržite krupnije isečeno meso. Kad se proprži izvadite ga na tanjir. Sipajte malo masti u tiganj i propržite luk, isečen na polumesec i šargarepu.

Nakon nekoliko minuta vratite slaninu i meso u tiganj. Sipajte bujon, vino, paradajz pire i začine. Jelo ostavite da vri 10-15 minuta. Nakon toga poklopite i stavite u rernu na 190-200 stepeni oko 2 sata. Ako je potrebno za vreme kuvanja možete dolivati vodu.

Nakon dva sata izvadite jelo iz rerne i u njega dodajte luk i pečurke, isečene na polumesec. Sipajte još malo bujona ili vode i vratite ponovo u rernu na još 35-40 minuta.

Izvadite iz rerne i pospite sitno iseckanim peršunom. Servirajte sa kuvanom pastom ili krompir pireom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar