Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Ukusni mini patldižani, punjeni mlevenim mesom i kačkavaljem

Ukusni mini patldižani, punjeni mlevenim mesom i kačkavaljem

Iliana IkonomovaIliana Ikonomova
Početnik
14715
Ukusni mini patldižani, punjeni mlevenim mesom i kačkavaljem
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Evo ovakva ukusna jela nas teraju da sanjamo o bar još jednom stomaku"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 - 5 komada, okrugao, mali
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • čubar
  • kačkavalj - 150 g
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo izvadite unutrašnjost patlidžana malom kašikom i obilno ih posolite, nakon toga ih okrenite sa dnom na gore i ostavite tako da odstoje bar pola sata.

U međuvremenu propržite sitno iseckanu glavicu luka i čenove belog luka. Dodajte unutrašnjost patlidžana, sitno iseckanu šargarepu i začinite solju i biberom.

Stavite mleveno meso i pržite dok ne bude gotovo. Dodajte čubar i promešajte.

Napunite patlidžane nadevom, stavite u odgovarjaući pleh, dodajte malo ulja i vode, pokrijte folijom i pecite oko 40 minuta na 160 stepeni. Nakon toga skinite foliju, stavite kačkavalj i pecite dok se ne rastopi kačkavalj.

Servirajte sa prilogom ili sosom po izboru, ali nemojte zaboraviti da pospete sitno isecknim peršunom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: