Pečeno jelo od karfiola

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
17/11/2017
"Ukusno jelo bez mesa, koje možete da napravite bukvalno za pola sata!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 539
  • Pregledi tokom meseca137
  • Pregledi tokom sedmice25
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 i po glavica
  • praziluk - 2 struka, svetli deo
  • prezle - 3 kašike
  • pavlaka - 1 čaša, kisela
  • maslac - 2 kašike
  • so
  • biber
  • beli biber
  • sir - 1 šolja, narendan parmezan
  • kačkavalj - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite karfiol i iskidajte ga na ružice. Blanširajte ga na 2-3 minuta u vreloj vodi, nakon toga procedite.

U tiganju istopite maslac i izdinstajte praziluk isečen na kolutove. Čim blago omekne dodajte prezle, promešajte i sipajte kiselu pavlaku. Sačekajte da provri i začinite solju, biberom i belim biberom.

Rasporedite karfiol u podmazanu posudu za pečenje i prelijte ga smesom od pavlake. Stavite na 10-15 minuta da se peče u umerenoj rerni.

Nakon toga ga izvadite i pospite narendanim kačkavaljem, a odozgo i parmezanom. Vratite u rernu i pecite dok se ne dobije ukusna korica.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar