Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od bundeve u rerni

Ćuftice od bundeve u rerni

Ćuftice od bundeve u rerni
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Ne trošite bundevu na razne deserte, evo vam isproban recept za ukusne ćuftice od bundeve u rerni"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • ovsene pahuljice - 100 g
  • luk - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 30 g
  • mirođija - 2 kašike
  • so
  • majoran
  • piskavica
  • bosiljak
  • kumin
  • biber
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se oljušti, iseče na parčiće i samelje u multipraktiku, a posle se prebaci u veliku posudu.

Luk se iseče na četiri dela i bez pranja multipraktika samelje se u njemu - dodaje se u bundevu, kao i svi začini i jaje. Smesa se dobro promeša.

U međuvremenu se ovsene pahuljice natope u vodi, toliko da ih pokrije, sa dodatim soja sosom i biberom. Kad potpuno apsorbuju tečnost, sipaju se u veliku posudu i ponovo se dobro izmeša.

Na kraju se stavljaju i narendani sir i kačkavalj, zamesi se, po proceni može da se doda malo brašna i ostavlja se da odmori desetak minuta.

Namazanim rukama se oblikuju ćufice i ređaju se u podmazanu posudu za pečenje, blago se preliva uljem svaka ćuftica i stavljaju se da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Gotove su kada porumene.

Serviraju se s kiselim mlekom ili ljutenicom, a najbolje prema ukusu :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Ovo mora da se proba
30.11.2021 08:48