Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi šaran sa kukuruznim brašnom

Prženi šaran sa kukuruznim brašnom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Prženi šaran sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
9 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Prženi šaran i hladno pivo - takve đakonije nema!"

Potrebni sastojci

  • šaran - pko 1, 5 kg, kotleti ili parčići
  • so
  • biber
  • limun - 1 komad
  • kukuruzno brašno - 1 šolja ili više, za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro posolite parčiće ribe i pospite ih biberom i isceđnim sokom od limuna.

Ostavite da odstoje tako 30 minuta, zagrejte masnoću za prženje u dubokom tiganju.

Svako parče ribe dobro uvaljajte u kukuruzno brašno, prethodno pomešano sa malo soli i bibera i pržite dok ne bude zlatasto sa obe strane.

Gotovu ribu ocedite na rešetki, ispod koje je papir za pečenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: