Čorba od boranije

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
07/12/2017
"Ukusna čorba, koja zasićuje, a greje i dušu!"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 038
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 750 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • paradajz - 2 komada, zreo
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • peršun - strukovi, iseckan
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte masnoću u šerpi i stavite da se redom dinstaju sitno iseckan luk i brašno.

Čim se brašno blago zaprži dodajte alevu papriku, očišćenu boraniju, isečenu po potrebi, kao i sitno isečen paradajz i beli luk.

Dolijte u šerpu oko 1, 2 litra tople vode i posolite po ukusu.

Ostavite da vri na umerenoj vatri dok boranija ne omekša.

Na kraju sklonite sa ringle i pospite biberom i iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar