Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pile sa šampanjcem i pavlakom

Pile sa šampanjcem i pavlakom

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Pile sa šampanjcem i pavlakom
Fotografije: Nina Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Samo laici troše šampanjac na jagode, grumani znaju da on treba da se čuva za pile sa pavlakom"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • maslac - 60 g
  • brašno - 2 kašike
  • pečurke - 300 g
  • pavlaka - 200 g
  • žumance - 2 komada
  • mladi luk - 3 struka
  • šampanjac - 500 ml
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Pile očistite, operite i podelite na porcije. Zapržite ga zajedno sa sitno isečenim lukom i pečurkama u maslacu i 2 kašike vode.

Kada voda ispari pospite brašnom i mešajte dok se i ono ne zaprži (boja mu postaje zlatasta). Polako sipajte šampanjac, mešajući energično da izbegnete stvaranje grudvica.

Ostavite na ringli oko 20 minuta, a u međuvremenu stavite da provri pavlaka sa umućenim žumancima.

Možete da servirate piletinu i da polijete odozgo sosom ili da ga dodate direktno u tiganj uz meso i pečurke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: