Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Riblja čorba s tolstolobikom

Riblja čorba s tolstolobikom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Riblja čorba s tolstolobikom
Fotografije: Diana Kostova
3 / 4sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Od starih ribara znamo da se najbolja rečna riba pravi sa masnijom ribom i mnogo meraka"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 200 g mesa, + repovi, glava, peraja
  • luk - 1 veća glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 1 srednje veliki
  • ljuta paprika - 1 sušena
  • so
  • biber
  • peršun
  • selen
  • estragon
  • majčina dušica - sušena
  • limun - pola limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Glava tostolobika, rep, peraja i meso se stavljaju da se kuvaju u dovoljnoj količini vode. Čim se meso skuva, izvadite ga rupičastom kašikom u tanjir i procedite riblji bujon.

Dobro odvojte meso od kosti i usitnite ga. Vratite ga u bujon na ringlu i dodajte narendani luk, šargarepu i krompir.

Ostavite da se krčka 10 minuta, kad dodate i so. Ako je neophodo sipajte 1-2 kašike masnoće, ako riba nije mnogo masna.

Pred kraj dodajte sušene začine i biber po ukusu, sklonite s ringle i dodajte iseckan peršun, kao i polovinu limuna isečenu na parčiće. Riblju čorbu sa tolstolobikom servirajte vruću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti