Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme u listovima praziluka

Posne sarme u listovima praziluka

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Posne sarme u listovima praziluka4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
25
"Ove sarme su prevazišle obične"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 125 g, iz konzerve
  • paradajz - 2 komada ili paradajz pire
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • praziluk - 5 - 6 komada
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju propržimo luk i šargarepu, koju smo prethodno očistili i isekli. Kad bude gotovo dodajemo i pirinač.

Dobro promešamo, dodajemo paradajz ili paradajz pire, alevu papriku zajedno sa začinima i ponovo promešamo. Sipamo vodu, odnosu pirinča i vode je 1:4. Ostavljamo da se kuva dok ne omakšaju sastojci.

Pažljivo operemo praziluk. Isečemo ga po dužini i uzimamo samo gornje listove, zato što su oni najširi. Trebaju nam komadi dužine 15-20 cm.

Poparimo ih u posudi sa vodom da bi se se lakše savijali prilikom uvijanja. Vadimo ih, ocedimo i počinjemo da savijamo sarmice od praziluka.

U jedan kraj stavljamo od nadeva i savijamo kao trougao. Tako pripremljene sarme poređamo u pleh i prelivamo vodom.

Stavljamo u rernu i pečemo dok voda ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: