Seoska pileća supa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Seoska pileća supa
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6
13/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Kod prvih simptoma gladi, prehlade ili lošeg raspoloženja - preporučujemo aromatičnu seosku pileću supicu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - bataci, krila i plećke (400 g) domaće meso
  • krompir - 6 - 7 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena papričica - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz sok - 200 ml
  • rezanca
  • so
  • čubar
  • biber
  • selen - svež ili suv
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo meso da se kuva u posoljenoj vodi oko 1 sat i 20 minuta - jer koristimo domaće meso, zato je potrebno da ga kuvamo duže.

Istovremeno s tim u drugu šerpu isečemo krompir, šargarepu, luk i crvenu papričicu na veće parčiće i kuvamo oko 30 minuta. Dodajemo paradajz sok u povrće.

Meso je već skuvano - odvojimo ga od kosti i dodajemo, procedimo bujon i dolivamo ga u šerpu s povrćem. Kad iskoristimo pileći bujon imaćemo žuću boju, tako karakterističnu za seosku supu - biće i masnija!

Začinjavamo solju, čubrom i biberom - malo pre nego što isključimo ringlu dodajemo i selen. Ja sam stavila suvi, ako imate sveži biće ukusnija i aromatičnija. Stavljamo i rezanca da se skuvaju.

Na kraju začinjavamo jajima i naša seoska supa je gotova! Prijatno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: