Suve crvene paprike punjene pirinčem i lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
14/12/2017
"Zejedno sa punjenim paprikama s pasuljem, servirajte i ove aromatične suve crvene paprike sa prazilukom i pirinčem Svima će se osladiti "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano457
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 15 komada, suve
  • luk - 8 glavica
  • ulje - 1/2 šolje
  • pirinač - 3/4 šolje
  • brašno - 1/2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na sitno i izdinsta u delu ulja. Kada postane zlatast dodaje se deo brašna i pirinač.

Soli se i sklanja s ringle. Paprike se popare vrelom vodom da omkešaju. Očiste se i napune pripremljenom smesom.

Posipaju im se otvori brašnom i poređaju u posudu za pečenje. Prelivaju se ostatkom masnoće i s malo vode. Peku se u umerenoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar