Pogača sa nadevom od kiselog kupusa i mlevenog mesa

Pogača sa nadevom od kiselog kupusa i mlevenog mesa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pogača sa nadevom od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
18/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Skuvaj110 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
"Pogača uz koju vam nijedno drugo jelo nije potrebno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleko, vodu, šećer i dodajte im izlomljeni kvasac. Promešajte i sačekajte da se aktivira. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte aktiviran kvasac, ulje i so. Zemestite glatko i nelepljivo testo.

Prebacite ga u namazanu posudu, prekrijte streč folijom i ostavite da udvostruči svoj obim.

Sipajte ulje u široku posudu i stavite kupus isečen na sitno. Pržite na slaboj vatri oko jedan sat, uz često mešanje. Čim je kupus dovoljno omekšao, gurnite ga u kraj i u oslobođeno mesto stavite mleveno meso.

Promešajte ga dok se ne pretvori u mrvice. Dodajte skuvani pirinač, promešajte i sklonite s vatre. Ostavite nadev da se blago ohladi.

Od naraslog testa uzmite dve trećine i razvijte krug, malo veći od posude za pečenje, koju ćete da koristite. Namažite ili postavite papir za pečenje u posudu. Stavite razvijeno testo i ostavite da izađe dva-tri prsta izvan posude. Izbušite ga na nekoliko mesta viljuškom i sipajte nadev.

Rasporedite ga ravnomerno. Od preostalog testa razvijte manji krug i s njim pokrijte nadev. Poklopite suvišnim testom i pritisnite prstima ili viljuškom da se dva lista sjedine.

Prekrijte i ostavite 30 minuta. Izbušite na nekoliko mesta, promešajte žumance sa svežim mlekom i pomoću četke namažite pogaču.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: