Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Pogače»Pogača sa nadevom od kiselog kupusa i mlevenog mesa

Pogača sa nadevom od kiselog kupusa i mlevenog mesa

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Pogača sa nadevom od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 5
18/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Pogača uz koju vam nijedno drugo jelo nije potrebno"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 200 g (na sobnoj temperaturi)
  • voda - 100 ml (mlaka)
  • kvasac - 20 g, svež
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - oko 500 g
  • Za nadev
  • kiseli kupus - pola glavice (srednje)
  • mleveno meso - 150 g
  • pirinač - 100 g, skuvan
  • ulje
  • žumance - 1 komad, za mazanje
  • sveže mleko - 1 kašika, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleko, vodu, šećer i dodajte im izlomljeni kvasac. Promešajte i sačekajte da se aktivira. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte aktiviran kvasac, ulje i so. Zemestite glatko i nelepljivo testo.

Prebacite ga u namazanu posudu, prekrijte streč folijom i ostavite da udvostruči svoj obim.

Sipajte ulje u široku posudu i stavite kupus isečen na sitno. Pržite na slaboj vatri oko jedan sat, uz često mešanje. Čim je kupus dovoljno omekšao, gurnite ga u kraj i u oslobođeno mesto stavite mleveno meso.

Promešajte ga dok se ne pretvori u mrvice. Dodajte skuvani pirinač, promešajte i sklonite s vatre. Ostavite nadev da se blago ohladi.

Od naraslog testa uzmite dve trećine i razvijte krug, malo veći od posude za pečenje, koju ćete da koristite. Namažite ili postavite papir za pečenje u posudu. Stavite razvijeno testo i ostavite da izađe dva-tri prsta izvan posude. Izbušite ga na nekoliko mesta viljuškom i sipajte nadev.

Rasporedite ga ravnomerno. Od preostalog testa razvijte manji krug i s njim pokrijte nadev. Poklopite suvišnim testom i pritisnite prstima ili viljuškom da se dva lista sjedine.

Prekrijte i ostavite 30 minuta. Izbušite na nekoliko mesta, promešajte žumance sa svežim mlekom i pomoću četke namažite pogaču.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: