Klasični meki medenjaci

22/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Kada je reč o medenjacima i haljinama, najbolje je da se uzdate u klasiku "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 141
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • med - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • cimet - 1 kesica
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci se pomešaju i mikserom se promešaju. Dodaje se postepeno brašno, a kad je nemoguće da se radi mikserom nastavlja se rukom. Kada je testo gotovo, razvija se i nabrašni s obe strane da se ne lepi.

Iseku se željene figure i stavljaju se na papir za pečenje. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

Gotovi medenjaci se odmah lepe slatkom i stavljaju u zatvorenu posudu u koju ne ulazi vazduh. Na samom početku pri vađenju iz rerne su mekanu, ali nakon nekoliko sekundi se blago stvrdnjavaju. To je normalno, omekšaće.

Ne treba da se zarumene jer će biti tvrdi! U tom slučaju dodajte kriške jabuke u posudu s medenjacima i zatvorite poklopac, nakon nekoliko sati će omekšati.

Volim da ih pravim uveče, a ujutru da obradujem decu. Iako sam ljubitelj čokolade, najukusniji su sa marmeladom ili domaćim slatkom od jabuke.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar