bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Praznični kakao medenjaci

Praznični kakao medenjaci

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Praznični kakao medenjaci
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
22/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije20
"Čak i misao o punjenoj ćurki neće vas zaustaviti da ne pojedete što je moguće više prazničnih kakao medenjaka"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šećer, med i jaje se umute dok ne pobele, nakon toga se dodaje i ulje.

Sipa se kakao i cimet (može i samo cimet) i meša se ponovo. Brašno se dodaje po malo sa sodom i meša se dokle je moguće.

Zamesi se srednje meko testo, posuda za pečenje se postavi papirom za pečenje i oblikuju se manje loptice, poređaju se na rastojanju.

Uzima se staklena boca, potapa se u kakao i pritiska se svaka loptica, nakon svake loptice potapa se u kakao.

Medenjaci se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: