Seoska musaka od krompira

27/12/2017
"Još se pitamo zašto je na selu sve ukusnije, zato ćemo sipati drugi tanjir od seoske musake od krompira i razmišljaćemo"
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 049
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo krompir. Isečemo ga na komade srednje veličine i stavljamo u pleh (ja koristim pravougaonu vatrostalnu činiju za 4 porcije).

Prelivamo krompir bujonom (ako nemate, dodajte toplu vodu), treba da pokrijte krompir 0.5 mm.

Posipamo čubrom, origanom, solju po ukusu i biljnom masti. Promešamo sastojke, poravnamo ih i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Za to vreme krupnije izrendamo kačkavalj, a od brašna, jajeta i svežeg mleka pripremamo preliv za musaku.

Čim se tečnost redukuje i krompir porumeni, vadimo pleh i obilno posipamo kačkavaljem i rasporedimo nekiko kockica maslaca.

Pečemo još 5 minuta da se rastope kockice maslaca. Prelivamo musaku mlečnom smesom i pečemo dok ne dobije zlatnu koricu.

Serviramo toplu, sa prilogom od seoske turšije, kiselih krastavaca ili mariniranih ljutih paprika.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar