Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi tolstolobik sa hrskavom koricom

Prženi tolstolobik sa hrskavom koricom

Prženi tolstolobik sa hrskavom koricom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Ukusan tolstolobik sa hrskavom koricom, koji planiramo sami da pojedemo! Vi, međutim, možete da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 1, 2 kg
  • brašno - 1 šolja
  • prezle - 1 šolja
  • beli biber - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
  • limun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tolstolobik od krljušti i iznutrica. Operite ga i posolite sa svih strana. Ostavite ribu da upije so oko 20 minuta.

Isplaknite čistom vodom, osušite kuhinjskim ubrusom i isecite na odgovarajuće parčiće.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi za prženje.

Pomešajte brašno, prezle i beli biber u odvojenoj posudi. Uvaljajte svako parče ribe u smesi, izlupajte višak i ispržite sa svih strana dok ne bude zlatasto.

Gotovu ribu ocedite na kuhinjskom ubrusu. Poslužite s limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: