Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice sa dimljenim sirom, pečurkama i piletinom

Pitice sa dimljenim sirom, pečurkama i piletinom

Pitice sa dimljenim sirom, pečurkama i piletinom
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Malo drugačije od uobičajenih pitica, koje će prijatno iznenaditi ljubitelje dimljenog sira i pilećeg mesa"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • topljeni sir - 120 g, dimljeni
  • maslac 100 g
  • žumance - 1 komad
  • kore za pitu - 1/2 pakovanja
  • majonez - 1 pakovanje
  • so
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte i odvojte od kosti pileće batake. Istopite maslac, dodajte pileće meso i očišćene i sitno isečene pečurke.

Izdinstajte u maslacu 5-6 minuta. Sklonite posudu sa ringle i dodajte topljeni dimljeni sir. Začinite solju i biberom. Mešajte u ujednačenu smesu.

Razvijte kore. Namažite svaku koru majonezom pomoću silikonske četke. Stavite nadev i savijte u paketić.

Poređajte pitice u posudu za pečenje čije ste dno postavili papirom. Namažite pitice žumancem odozgo. Ispecite u zagrejanoj umerenoj rerni dok ne postanu zlataste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: